PARDUS GSYO A.Ş (#PRDGS) BİLANÇO ANALİZİ

Borsa İstanbul Ana Pazar 'da işlem görem PARDUS GSYO A.Ş (#PRDGS) 20.03.2024 tarihinde 2023 yılı 12 aylık bilançosunu kamuoyuna açıkladı. Call Margin uzmanlarına bilançoyu sorduk.

Borsa İstanbul Ana Pazar ‘da işlem görem PARDUS GSYO A.Ş (#PRDGS) 20.03.2024 tarihinde 2023 yılı 12 aylık bilançosunu kamuoyuna açıkladı. Call Margin uzmanlarına bilançoyu sorduk.

PARDUS GSYO A.Ş (#PRDGS) ‘nin bilançosu hakkında ne düşünüyorsunuz;

PARDUS GSYO A.Ş (#PRDGS) ‘de en çok ilgimi çeken kısım şirketin nerdeyse hiç borcunun olmaması. Şirketin 1.608.879 ₺ borcu var yok gibi sayabiliriz. Bir diğer ilgimi çeken husus ise şirketin finansal yatırımları. Şirketin halihazırda 1.161.866.045 ₺ değerinde finansal yatırımları var.

Şirketin enerji, taşıt kiralama, kitap basım, telekom, gıda ve yazılım alanlarında yatırımları var. Baktığımızda yatırımlarından DMR Unlu mamülleri yeni halka arz ettiler ve bilançoda değerlemesi 54.482.220 ₺ gözüküyor. Fakat şirketin DMR Unlu mamüllerde 5.174.000 TL nominal tutarlı payları var anlık fiyattan satışını gerçekleştirse 73.367.320 ₺ ediyor. Bunun yanı sıra bilançoya yansımayan bir Kartal Yenilenebilir enerji var.

Türknet ‘in ben gelecek dönemde halka arz olabiliceğinide düşünüyorum. Bu parametreleri bir araay getirdiğimizde süper bir bilanço. Zaten Murat GÜLER piyasa tarafından tanınmış bir iş adamı yatırım bankacılığından geldiği için şirketlerinin nakit ihtiyaçlarını hemen karşılayabilicek gücü olan bir kişi. Bu nedenle girdiği bir çok işte başarılı oluyor.

Şuan PARDUS GSYO A.Ş (#PRDGS) ‘den uzun vade beklentim;

Türknet, ASY Yenilenebilir Enerji, Arf Bio Enerji ‘nin arzları. Bunlar gerçekleştiğinde çok büüyk bir özkaynağın sahibi olucaktır.

Asla ve Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir