ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL) Hakkında Uzmanlar Ne Diyor

Piyasa uzmanları ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL) fiyat performansı hakkında ne düşünüyor? Şirketin finansal yapısı hakkında ne düşünüyor? Şirketin faaliyetleri hakkında ne düşünüyor?

Piyasa uzmanları ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL) fiyat performansı hakkında ne düşünüyor? Şirketin finansal yapısı hakkında ne düşünüyor? Şirketin faaliyetleri hakkında ne düşünüyor?

Öncelikle ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL) hakkında düşünceleriniz nedir sizce hak ettiği fiyat performansını sergiliyormu veya pahalı mı?

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL), 24 Ağustos 2022’de hisse senedi fiyatı 24,10 ₺ seviyesinde işlem görürken, 24 Ağustos 2023’te zirve fiyatı olan 827,50 ₺’ye kadar %3.333 oranında bir yükseliş kaydetti. Bu ani yükseliş, 1 yıllık sürede gerçekleşti küresel piyasalarda kısa vadeli bir ivme olarak değerlendirilebilir.

Bu yükselişi destekleyen temel faktörler bulunmaktadır. Şirketin 2020 yılında 2.8 milyon ₺ zarar açıklaması, 2021’de 800 bin ₺ kar elde etmesi ve 2022’de 18 milyon ₺ kar açıklaması halka açık bir şirket için kötü bir performans. 2023 yılının ilk 9 ayında ise 412 milyon ₺ kar elde edilmiştir. Bu karlılık artışı, genellikle mal varlığı değerlemeleri ve satışlarıyla gerçekleşen genel kar büyümesinden farklı olarak, ADEL‘in asıl faaliyetlerinden kaynaklanmaktadır.

Gelecek dönemlerde, karlılık büyümesinin devam etmesi halinde şirketin performansının daha da artacağı öngörülmektedir. Hisse fiyatının mevcut durumu, bilançoların ve şirketin yatırımlarının düzenli bir şekilde izlenmesini gerektirir. ADEL hisseleri, şu an için değerini yansıtan pahalı olmayan bir hisse olduğunu düşünüyorum, ancak dikkatli bir izleme ve değerlendirme süreci gerekmektedir.

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL) ‘nin finansal yapısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Geçtiğimiz soruda kısmi olarak değindim 2023/9 aylık bilançosuna baktığımıda değerli bir karlılık artışı var ve bu esas faliyetlerinden gelen bir karlılık bu nedenle karlılığı başarılı. 2020 – 2021 – 2022 yıllarında şirket özkaynaklarında kısmı azalma ve stabillik var 2023 yılında %293 ‘lük bir büyüme mevcut. Yine ilk soruda dile getirdiğim gibi bu büyümede değerleme’den değil kardan kaynaklı bir büyüme. Şirketin 259 Milyon ₺ vadeli hesapta, 29 Milyon ₺ vadesiz hesapta nakit pozisyonu ve 4,8 Milyon $ ‘da kur korumalı mevduatta nakit varlığı bulunmakta. Kur korumalı mevduatın ve vadeli hesabın faiz gelirlerini hesaba katmadığımız takdirde bile yaklaşık 441 Milyon ₺ nakit pozisyonu bulunmakta bir şirket için şu dönemde en önemlisi nakit pozisyondu bence bu nedenle gayet olumlu bir finansal projeksiyonu var.

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL) faaliyetleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL) ‘ni belkide en çok eleştirebiliceğim konulardan bir tanesi budur. Şirkette karlılık açısında, özkaynak açısından büyüme gözlemleniyor fakat inovatiflik açısında hiç bir büyüme yok. Türkiye ‘de onlarca başarılı girişim yerli piyasadan yatırım bulamadığı için yabancı firmalardan yatırım alarak faliyetlerine yurt dışında devam ediyor. ADEL KALEMCİLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (#ADEL) benzeri nakit pozisyonu büyük şirketlerin hem şirketin faaliyet gösterdiği sektörleri artırmak, hem inovatif bir faaliyet yapısına sahip olmak için yerli girişimlere yatırım yapması yatırımla büyümesinden tarafım bu nedenle eleştiri yapmayım önereyim artık yatırımcı pozisyonuna evrilip inovatif fikirleri değerlendirmeliler.

Asla ve Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir