1000 Yatırım Holding (#BINHO) Hakkında Uzmanlar Ne Diyor

1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) 125,00 ₺ sabit fiyatla halka arz edildi ve %468 fiyat artışıyla 710,00 ₺ zirvesini gördü. Piyasa uzmanları, şirketin yenilikçi yaklaşımını ve genç neslin ilgisini olumlu buluyor, fakat yüksek borçluluğa sahip finansal yapısını kritik buluyorlar. Şirketin micro mobilite ve elektrikli araç şarj istasyonları gibi sektörlerdeki inovatif adımları yatırımcılarına umut veriyor.

1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) 14-15 Kasım 2023 tarihlerinde 125,00 ₺ sabit fiyat ile halka arz oldu. 8 Şubat 2024 tarihinde 710,00 ₺ zirve fiyatını görerek %468 fiyat büyümesi gösterdi. Peki piyasa uzmanları 1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) fiyat performansı hakkında ne düşünüyor? Şirketin finansal yapısı hakkında ne düşünüyor? Şirketin faaliyetleri hakkında ne düşünüyor?

Öncelikle 1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) hakkında düşünceleriniz nedir sizce hak ettiği fiyat performansını sergiliyormu veya pahalı mı?

1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) Borsa İstanbul tarihinin en yenilikçi yapıya sahip holding ‘i diyebilirim. Bunun faydalarını yenilikçi bir şirket olmanın faydalarını zaten bize gösterdi. Genç neslin borsaya akın etmesiyle aslında yenilikçi ve gençlere yakın şirket yapıları borsa ‘da daha iyi fiyat performansı gösteriyor bu gözle görülür birşey. Geçmiş dönemde Borsa İstanbul ‘a baktığımızda hiç bir holding ‘in yatırımcı tarafından bu kadar iştahlı karşılandığını görmemiştik. Borsa ‘da bir hisse senedine ucuz demek kolaydır aslında fakat pahalı demek zordur çünkü bugün pahalı olan şirketlerin gelecek performansları doğrultusunda bugünkü fiyatı geleceğe nazaran ucuz olabilir. Bunun tonlarca örneğini gördük borsada 3 aylık bir bilanço döneminde bile ucuz – pahalı kavramı değişebiliyor. Bu nedenle 1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) için pahalı diyemem fakat şunu net şekilde söyleyim ucuz sınıfına da girmiyor.

1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) ‘nin finansal yapısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sermaye Piyasalar Kurulu (SPK) 2023 yılı kasım ayında şirketin halka arzına onay verdiğinde bilançosunu inceleme imkanım olmuştu. 1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) çoğunlukla kendisinin kurucu olduğu bir girişim şirketi portföyü bulunduruyor. Bilanço açıkçası hiç iç açıcı değildi şirketin borçluluğu çok fazla bu kötü yanlarından bir tanesi sadece. Şirketin portföyünde bulunan girişim şirketlerinin değerlemesi İndirgenmiş Nakit Akışına göre gelecek beklentileri doğrultusunda yapılmış ve bu nedenle girişim şirketlerinin değeri çok yüksek çıkmış. Örnek vermem gerekirse özkaynağı eksi ‘de olan Go Sharing firmasının değeri bilançoda 2 Milyar ₺ ‘nin üzerinde baktığımız zaman girişim şirketlerinin özkaynakları toplandığında borçları kapatmayı bırakın hafifletmiyor bile. Yani bilanço kötü daha fazla birşey demeye gerek yok bilanço ile ilgili. Fakat arzdan elde ettiği gelirle bu girişim şirketlerini hedeflerine ulaştırmakta hız kazanabilir belki düşüncelerim bundan 6 ay – 1 sene sonra fikrimizi değiştiricek türden atılım yapabilir.

1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) faaliyetleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

1000 Yatırım Holding A.Ş. (#BINHO) faaliyet hayatına bildiğim üzere micro mobilite alanında başladı. BinBin girişimi ile micro mobilite alanında Martı tek elleşmeye çalışırken gerçekten Martı ‘nın karşısına başarılı bir rakip olarak çıktı. Hali hazırda Martı Türkiye ‘de pazarın büyük çoğunlunu kapsıyor ve micro mobilite sektörü gittikçe büyüyor aslında orda hali hazırda daha başarabilicekleri çok büyük bir iş potansiyeli var. Micro mobilite alanında hedeflerinin büyük olduğunun göstergesi olarak Go Sharing firmasını satın aldıklarını düşünüyorum. Go Sharing firmasındaki çalışmalarınıda BinBin kalitesinde sürdürürlerse Türkiye ‘de tek elleşme ihtimalleri bile var.

Türkiye ‘de gelişimini sürdüren elektirikli araç pazarında en önemli iş hacmi olan elektrikli araç şarj istasyonları alanında ‘da Q Charge firması üzerinden faaliyet gösteriyorlar. Bu alanda çok büyük alan ve inovasyona açık bir alan unutulmaması gereken şu elektirikli araç şarj sektörü istasyon kurmaktan ibaret bir sektör değil. Q Charge inovatif düşünerek bu alandada yeni girişimlere start verirse güzel işler çıkacaktır.

Geçtiğimiz günlerde sanal pos şirketi kurmak içinde izinler için süreç başlattığını kamuoyuna bildirdi bu alanda çok fazla firma var büyümenin zor olduğu bir alan fakat yenilikçi fikirler ve düzgün pazarlama ile bu alandada başarılı olabilir.

Yani toplamam gerekirse faaliyet gösterdiği sektörler küresel de çok güzel sektörler ama bu sektörlere yeni inovatif fikirler katmazsa hiçbir anlamı kalmaz yenilikçiliğini kaybeder. Yatırımcılarına ve şirkete başarılar diliyorum.

Asla ve Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir