VAKKO TEKSTİL (#VAKKO) ‘DA BÜYÜK BEKLENTİ

03.05.2024 tarihinde 2023 / 12 aylık bilançosunu açıklayan VAKKO TEKSTİL (#VAKKO) 'yu Call Margin uzmanları yorumluyor.

03.05.2024 tarihinde 2023 / 12 aylık bilançosunu açıklayan VAKKO TEKSTİL (#VAKKO) ‘yu Call Margin uzmanları yorumluyor.

VAKKO TEKSTİL (#VAKKO) şirketinin 2022/12 dönemi bilançosunda Ana ortaklığa ait özkaynakları 1.8 Milyar ₺ iken hali hazırda 2023/12 dönemi bilançosunda bu rakam 5.2 Milyar ₺ ‘ye yükselmiş yani özkaynaklarında %177 ‘lik bir artış söz konusu.

Şirket gelir tablosunda ‘da özkaynağında ki pozitifliği sürdürmekte. Fakat şirketin temeli sağlam olduğuna göre takas ve teknik analizinide gerçekleştirmek gerekir.

Hisse senedinin dolar bazında toplandığı bandı grafikte işaretledim bu bandın alt desteğine çarparak yukarı yönlü bir harekete başlamış ve teknik verileri güzel duruyor. Bu teknik toplama bandı içerisinde ki takas hareketleri bize hisse senedi ile ilgili asıl bilgiyi verecektir.

Hisse senedinin grafikte işaretlediğimiz yatay bantta toplanma sürecinde 32 Milyon takası bulunan şirketinin ilk en çok alım sıralamasında 4.2 Milyon lot ile Citibank bulunmakta ve totalde elinde 5.5 Milyon Lot bulundurmakta buda takasın yaklaşık %17 kısmına denk gelmekte.

2. sırada en çok alımı yapan ama katlama alım olmadığı için kaliteli alım olmayan kurum İş Bankası ve takasın 1. sırasında yer alarak takasın çoğunluğunu elinde bulunduran kurum. Takasın yaklaşık %42 kısmına sahip olan iş bankası ile birlikte ilk 2 kurum takasın yaklaşık %60 ‘ını oluşturmakta.

Alımda Deutsche Bank, Global, Teb, Midas, Ata ve Phillip kurumlarının alımlarıda katlamalı olduğu için kaliteli alım olarak gözlemlenmekte.

Yani şirketin temeli, tekniği ve takası çok pozitif.

Asla ve Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir